Benodigde medische onderzoeken

Hiervoor kunt u met uw huisarts contact opnemen met een verzoek om uw onderzoeken en tests door hem te laten doen. Het is ook mogelijk via onze keuringsarts alle medische onderzoeken te laten doen voor uw toelating tot het Speleologische Ziekenhuis. De kosten daarvan zijn € 350,-.

Anamnese

Diagnose van de ziekte met ziektebeschrijving en ziektegeschiedenis

Medische onderzoeken

  • Compleet (volledig) bloedonderzoek met datumaanduiding;
  • RX-thorax (Röntgenfoto’s van de borstkas) van het laatste jaar (origineel bijvoegen);
  • Bloedtest op RW (Reagin Wasserman) en RPR (Rapid Plasma Reagins) – niet ouder dan een maand voorafgaande speleotherapie;
  • Longfunctieonderzoek (spirometrie);
  • Hartfilmpje (ECG-onderzoek);
  • Inwendig gynaecologisch onderzoek (bij vrouwen) i.v.m. de ondergrondse luchtdruk. De ontstekingen en andere kwalen in de baarmoeder kunnen zich verergeren.

Patiënten worden toegelaten tot Speleotherapie in overeenstemming met voorschrift nr. 208 van het Ministerie van
Volksgezondheid van de Republiek Belarus dd. 03.03.2011. Zonder volledige medische onderzoeken kunnen de patiënten niet toegelaten worden voor de behandeling.

Na de behandeling

Na de behandeling komt in uw dossier een verslag, met een advies en aanbevelingen van uw behandelende arts en andere medische specialisten uit het Speleoziekenhuis. Dit is inclusief de uitslagen van onderzoeken zoals een cardiogram of een bloedonderzoek. 

Na onze vertaling sturen wij een kopie van uw dossier met alle adviezen door naar u of naar uw huisarts. Hij zal deze adviezen in behandeling nemen.