Deze wetenschappelijk bewezen therapieën zijn honderd procent natuurlijk en een effectieve methode om het lichaam te zuiveren van slechte bacteriën en allergenen. Ook worden alle biochemische processen in het lichaam erdoor genormaliseerd. Daarnaast ontstaat een versterking van het immuunsysteem en revitalisatie van alle lichaamsfuncties. Speleotherapie kan uw levenskwaliteit aanzienlijk verhogen en chronische klachten voor lange tijd wegnemen. 

Beter dan bos of strand

Helaas biedt Nederland niet de natuurlijke omgeving die nodig is voor deze kuren. Zoutmijnen in Wit-Rusland (en omliggende landen) bieden een uniek en eeuwenoud microklimaat. Deze ‘oerlucht’ kenmerkt zich door zijn extreem verfrissende zuiverheid en sorteert daarom veel meer effect dan een verblijf aan zee, in de bossen of in de bergen. Zoutmijnen werken antiallergisch, ontstekingsremmend, antibacterieel, stressverlagend en verwijdt de luchtwegen. 

BelMedical organiseert elke maand een bijzondere en geheel verzorgde reis naar het speleo-behandelcentrum in Soligorsk (Wit-Rusland). Maximaal tien Nederlandse deelnemers voegen zich daar bij een grotere internationale groep van mensen met dezelfde of vergelijkbare aandoeningen. De behandeling draait om het aanleren van de Buteyko-ademhaalmethode. Van de deelnemers geeft 97 procent aan geheel of gedeeltelijke verbetering van de gezondheid te ervaren. Onze reis staat onder leiding van een Nederlandstalige Buteyko-therapeut.