Steen- en kaliummijn

De steenzoutmijn heeft hoger gehalte Aerosol Natriumchloride (wit zout), terwijl de kaliummijn zich vooral kenmerkt door aerosol van Kaliumchloride (rood zout). De ondergrondse afdelingen zijn volgens wetenschappelijk onderzoek geconstrueerd, met een eigen ventilatiesysteem en infrastructuur. Hiermee onderscheidt dit ondergrondse medische speleocomplex zich fundamenteel van andere halo- of speleocentra. 

Unieke, genezende werking

De twee verschillende afdelingen hebben elk hun eigen unieke genezende werking op de patiënt. Dit wordt onderstreept door diverse medische onderzoeken, bijna dertig jaar aan praktijkervaring en internationale certificeringen. Het behandelcentrum bevindt zich op een diepte van 420 meter onder de grond, maar het brede gangenstelsel van maar liefs 4.500 meter geeft de mijn een ruimtelijk en open karakter.

Meer elementen dan in de Dode Zee

Bezoekers staan elke keer weer versteld van de prachtige kleuren van het sylvinietgesteente. Dat bevat aerosol van meer dan dertig mineralen en spoorelementen, waaronder Kalium, Natrium, Magnesium, Calcium, Broom, Koper, Jodium, Mangaan, Seleen, Serum en Silicium. De unieke samenstelling van de zoutmijn overtreft zelfs het aantal elementen in de Dode Zee.