Gezondheidsvoordelen

Maar alleen al het verblijf in de zoutmijn levert gezondheidsvoordelen op. Het ondergrondse klimaat verschilt enorm van de atmosfeer boven de grond. Zo zijn de temperatuur, luchtvochtigheid, luchtdruk en andere parameters altijd constant. Inademen in dit speciale, eeuwenoude microklimaat van de zoutmijn heeft een therapeutisch effect op de bezoekers, vooral vanwege de afwezigheid van stof, bacillen en stuifmeel. Een modern afzuigsysteem zorgt ervoor dat alle uitgeademde lucht wordt afgevoerd.

Helende werking

Daarnaast hebben de vele natrium- en kaliumionen voor een helende werking op de luchtwegen. Belangrijk is het enigszins verhoogde gehalte van de natuurlijke straling binnen de waarden van Hormese. Een hoge dosis daarvan is schadelijk, maar een lage dosis heeft juist positieve effecten op het menselijk lichaam. 

Sinds de opening van de instelling in 1990 geeft 97 procent van de behandelde patiënten aan een duurzame verbetering (of zelfs genezing) van hun chronische aandoening te ervaren. De effecten op de gezondheid voor en na de speleotherapie zijn meetbaar aan de hand van bloedanalyse, spirometrie en uw algehele gezondheidsgevoel. BelMedical verzorgt zowel vooraf als na afloop een medische keuring om het effect te meten.